orgel

Musik

Kimitoöns församling har ett rikt och mångsidigt musikliv, som handhas av församlingens tre kantorer: Peter Södergård (Dragsfjärd och Dalsbruk), Hanna-Maarit Kohtamäki (Kimito) och Anton Nervander (Västanfjärd och Hitis). Du är hjärtligt välkommen med i verksamheten!

Sjunger du? Spelar du något instrument? Kom med!

Församlingens musiker samarbetar gärna med dig som vill dela med dig av din musikaliska skaparglädje. Du är välkommen att medverka i gudstjänster och många andra tillfällen i församlingen. Förutom "vanliga" gudstjänster hålls i Dragsfjärds kapellförsamling gudstjänster med lovsång och andra andliga sånger. Det behövs försångare och musiker! Man är välkommen med oberoende om man kan delta en gång eller flere gånger. Kom med och diskutera!

Konserter

Vill du hålla en konsert i någon av våra kyrkor eller församlingens andra utrymmen? Kantorerna planerar konsertverksamheten tre gånger per år: i januari, i maj och i september. Kontakta församlingens kantorer per epost och vi behandlar saken i vårt följande möte.

Konserter och specialgudstjänster

Under september månad satsar vi varje år på temat folkmusik. Gudstjänster, andakter och konserter har alla den röda tråden - folkmusik. I september 2020 besöktes vi av strupsångare Samu  Kuusisto från Tammerfors. Strupsång är en speciell sångteknik där man sjunger flera toner samtidigt. Strupsång eller övertonsång praktiseras främst bland tuviner, mongoler och tibetanska munkar. Om coronaviruset inte sätter stopp kommer vi att ha besök från Ukraina september 2021.

Det finns också planer på att på göra gudstjänster med psalmer i tangotappning.

Kimitoöns församling har arrangerat ett flertal år gregorianskt veckoslut i mitten på januari och återkommer även nästa år.

Under mars och oktober månader planeras allkristna/ekumeniska veckoslut. Coronaviruset har satt stopp för årets satsningar. År 2021 tror vi på bättre lycka. Det är ett samarbete som representeras och planeras av Kimitoöns församling, Adventkyrkan och Pingstförsamlingen i Kimito samt representanter från Metodistkyrkan. Musiken har en väsentlig del i sammanhanget.

Kimitoöns församling med dess körer samarbetar med Kimitoöns Vuxeninstituts körer, t.ex. Baltic Gospel Singers

Tag kontakt

Kimito kapellförsamling