Sommarlägret Kattegatt

14.1.2019 12.15

Kattegatt.jpg

På lägret får vi höra berättelser om vikingar och lära oss mer om deras liv. De var handelsmän, hantverkare och bönder men seglade också västerut på plundringståg och strider.
Vi kommer tillverka saker, sitta vid lägerelden, skjuta med pilbåge och få segla med optimistjollar och segelbåt.

Lägret är öppet för alla kommunens barn från åk 1-6

Sommarvänner är också välkomna med. Lägret är ett tältläger så du ska ha med eget tält där du kan sova tillsammans med dina kompisar. Scouterna har större tält att låna om man vill sova flera tillsammans. Vi har också ett hus till vårt förfogande. Vi kan ha program och äta inne vid storm och regn. På lägret går vi på utedass och tvättar oss i havet, vi äter också de flesta mål utomhus.

Det här gör vi på lägret:

Först bygger vi upp lägerområdet och lär känna de andra som är med. Vi lär känna vår egen grupp och dess ledare. Efter det börjar alla spännande program. På lägret har vi vuxna ledare från församlingen och Dalsbruks Sjöscouter. Förutom de vuxna ledarna medverkar ett gäng unga gruppledare.

Start:

Vi åker ut med m/s Stella från hamnen i Dalsbruk tisdagen den 25.6 kl. 12.30

Hemfärd:

Lägerbarnen anländer till hamnen i Dalsbruk med taxibåtar fredagen den 28.6 kl. 14.30.

Anmälan:

Tina Höglund 040 267194 / tina.hoglund@evl.fi

Maria Manelius  0400 510937 / maria.manelius@evl.fi

Du kan anmäla dej genast, men allra senast fredagen den 30.5.

Vid anmälan ska du tala om ditt namn och din årskurs, vem du vill sova med och om ni behöver låna tält, eventuella allergier eller dieter, eventuella mediciner/ sjukdomar,

T-skjort-storlek och en målsmans namn och telefonnummer samt e-mail. Meddela också om bilder på barnet INTE får publiceras.

OBS! Anmälan är bindande och kan annulleras endast vid sjukdom e.d.

Kostnad:

Lägeravgift 75 € (syskonrabatt 10 €) Möjlighet till nedsatt avgift för familjer med ekonomiska problem.
Betala in avgiften på Dalsbruks Sjöscouters konto då du anmält dej.

Kontonummer: FI3124461800124618
I meddelandefältet skriver du "Kattegatt 2019" och namnet på lägerdeltagaren. Betala vid anmälan, senast fredagen den 31.5.

Utrustning:

eget tält, sovsäck, liggunderlag

flytväst om du har

pyjamas

toalettgrejer: tvål, handduk, tandborste, tandkräm, schampo, hårborste,

matkärl (inte porslinskärl);2 djupa tallrikar, mugg, kniv, gaffel, sked, kärlhandduk

regnkläder och stövlar

simbyxor/simdräkt, badhandduk

vindtät rock,mössa mot mygg och blåst

varm tröja, extra kläder som t-skjortor och byxor, underkläder och strumpor,

scoutblus och halsduk för scouter och vargungar,

ficklampa, anteckningshäfte, pennor,

puukko om du kan använda den rätt och har lov hemifrån.

Mobiltelefon, tablett eller dator får inte tas med.

Föräldrar kan ringa till ledarnas telefoner och barnen kan ringa hem vid behov.

Det är bättre att ett barn med hemlängtan talar med en ledare än att det ligger och gråter i sitt tält och talar med en lika ledsen förälder. Och ledarna kan vara helt ovetande om hur det är.

Vi har en billig godiskiosk på lägret, så om du vill kan du ta LITE pengar med, gärna mynt.

Lägret ordnas av Dalsbruks Sjöscouter och Kimitoöns församling.

« Till nyhetslistan