Låt våren klinga - "Om jag ägde allt, men inte Jesus" / Konsert med Kristoffer Streng & Co

lö 16.3 kl. 18.00 – 19.30
Jenny, Kristoffer och Stefan

Dragsfjärds församlingshem

Kyrkosångaren Kristoffer Streng gästar Kimitoöns församling och ger konsert i Dragsfjärds församlingshem. Med sig har han sin fru Jenny Nyqvist-Streng som också medverkar i konserten samt pianisten Stefan Jansson.

Konsert Dragsfjärds församlingshem

På lördag 16.2 kl 18  är det skäl att komma till Dragsfjärds församlingshem. Då gästar kyrkosångaren, Kristoffer Streng, med fru Jenny, Kimitoöns församling och bjuder på skönsång. De ackompanjeras av talangfulle Stefan Jansson på piano.

Kristoffer Streng är uppvuxen i Vasa, Finland. Han började uppträda med sin far Håkan, som 9-åring. Sånglektionerna påbörjade han som 16-åring, i Vasa och senare vid Mellersta Österbottens Konservatorium i Karleby. Han har även deltagit i flera mästarkurser. Han är klassad som basbaryton.

Kristoffer har medverkat som solist åt olika körer och orkestrar i såväl mindre som större verk. Han har jobbat som kantor i flera församlingar och har erhållit en kantorsexamen från Oulun konservatorio år 2007. Sedan 2011 är han anställd av Vörå församling, men är nu tjänstledig och jobbar i Götene Pastorat i Sverige på halvtid.

Vintern 2021 tonsatte Streng, ”En bön för vårt folk” (Tyskt orginal av Basilea Schlink). Det gjordes en musikvideo, som har nått stor uppskattning hos det bedjande finska folket.

Kristoffer är gift med Jenny Nyqvist-Streng. Hon är uppvuxen i Karlskoga, Sverige. Hon fick tidigt som barn ett möte med Jesus, där han kallade henne att bli doktor och åka till Afrika. Hon studerade till och har arbetat som överläkare i kirurgi. Hon har under flera perioder arbetat i Kenya, Afrika.

Musiken har varit en stor del av hennes liv. Hon har sjungit i barnkör, spelat i orkestrar och även undervisat i musikskolor. Hon tangerar flera instrument, varav hon har oboen som huvudinstrument.  Hon har under flera års tid varit engagerad i de kristna sångsatsningarna ”Minns du sången” och är frekvent anlitad som talare och sångare i olika kristna sammanhang.

Stefan Jansson är född i Närpes, Syd-Österbotten. Jobbar i det civila som IT-planerare. Han började spela piano som 11-åring och har ändå från början varit anlitad ackompanjatör för körer och solister. Sina främsta musikaliska insatser har han gjort inom gospelmusiken. Han har anlitats som kapellmästare och pianist vid ett flertal gospel- och körhelger.

Förutom körmusik, har han även deltagit i storbands-projekt och "small-band". Han spelade i orkesterdiket på Wasa Teater i musikalen Oliver och har medverkat på tjugotalet skivinspelningar. Egen skivdebut gjorde han 2009 med psalm-skivan "Som människor". 2012 utkom ”Med människor” och 2014 en julskiva ”Sång över vita skogar”.

Det täta och fruktbara samarbetet med Kristoffer Streng har pågått sedan 2008, där Jansson fungerat som pianist och huvudsaklig arrangör i de flesta av deras skivproduktioner.

Under flera år har folk väntat på en ny skiva av Kristoffer Streng. När Jenny Nyqvist-Streng kom med i bilden blev det ett naturligt mål att göra en gemensam inspelning. Nu är den här!

Under konserten får vi höra sångerna från den nya skivan med titeln "Om jag ägde allt, men inte Jesus". Den börjar med "Via Dolorosa" och slutar med ”Redeemer". Däremellan får vi höra gamla godingar, som Allan Törnbergs "Jesus, jag viskade ödmjukt ditt namn Pelle Karlsson är också representerad i "Herre rör ditt folk igen" och i "Ett liv".

Första gången publicerade sånger är Kristoffers tonsättning av "Ett bön för vårt folk" (Presidentens bön) och "Jag har inget att frukta" av Ulla Lindblad samt "Fader Vår" av Petri Kosonen.

(Kristoffer, Jenny och Stefan ger under sin veckoslutsturné konsert även i Pargas kyrka, söndagen den 17 mars kl 16 samt medverkar i gudstjänst samma dag kl 10.30 i pingstförsamlingen Betesda i Ekenäs.)

Välkommen på konsert till Dragsfjärds församlingshem, lördagen den 16 mars kl 18.00. Man kan köpa programblad à 10€ , inkluderar kaffe och dopp.

• Musik Musik

Öppna länk i ny flik