Duo-konsert

sö 29.5 kl. 15.00 – 16.00

Dragsfjärds församlingshem

Duo-konsert med finländska violinisten Sylvia Hurttia (bosatt i Österrike) och den rikssvenske pianisten Daniel Beskow. De framför musik av Sibelius, Kuula, Stenhammar, Grieg och Mozart. Konserten ingår i Kimitoöns församlings konsertserie "Låt våren klinga".

En i Wien grundad violin-piano-duo besöker Kimitoön och Kimitoöns församling. I duon spelar Sylvia Hurttia violin och Daniel Beskow piano. Under år 2021 och våren 2022 har de gjort och gör kyrkokonserter i både Finland och i Sverige. Den timmeslånga konserten innehåller främst musik från den nordiska romantikskatten.

Finländska violinisten Sylvia Hurttia framträder regelbundet på internationella scener som solo-, kammarmusik- och orkestermusiker. Hon har konserterat i nästan alla länder i Europa, Amerika, Australien, Japan och i Kina. Hurttia har också uppträtt i musikfestivaler i Åbo, Nådendal och Salzburg. Sylvia började spela violin som fyraåring i Åbo konservatorium. Studierna förde senare vidare till Tyskland, Ungern och Österrike.

Rikssvenska Daniel Beskow har ett grundmurat renommé som pianist. Beskow debuterade i Köpenhamn år 2012 och har allt sedan dess väckt stort intresse i de europeiska musikkretsarna. Han har studerat piano vid bland annat Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Daniel har haft stora framgångar i musiktävlingar. År 2010 vann han första priserna i den danska Kungliga musikakademins solisttävling samt i kammarmusiktävlingen.

Fritt inträde till konserten, men programblad kan köpas à 10€. Välkommen!

• Musik Musik

Öppna länk i ny flik