Allmän guidning i Kimito kyrka

on 11.8 kl. 15.00
Flygbild över Kimito stenkyrka.
Kimito kyrka

Välkommen på allmän guidning på svenska eller finska.

Välkommen på allmän guidning på svenska eller finska. Guidningen verkställs även för bara en intresserad, men ifall den sammanfaller med en kyrklig förrättning, annulleras guidningen. Frivillig avgift till församlingen.

Start vid parkeringen.

Kimito kyrka är ett exempel på den fina medeltida byggnadskonsten i Finland. Valven är murade av Petrus Murator på medlet av 1400-talet.Prosten Fredrik Gabriel Hedberg, grundare av den evangeliska rörelsen i Finland, var kyrkoherde i Kimito.På doktor Amos Andersons, ägaren till Söderlångvik gård, initiativ ändrades kyrkans interiör betydligt på 1920-talet. Bådas gravar finns på kyrkogården. Denna gång med fokus på doktor Amos Andersons insatser på Kimito kyrka.

Kontakt samt tilläggsinformation www.salonoppaatkemionsaari.fi, svensk guidning 040 838 0912 eller finsk guidning 040 545 7318.

Kimito kapellförsamling, Kimitoöns församling