Allmän guidning i Västanfjärds kyrkor

on 21.7 kl. 15.00
Västanfjärds gamla kyrka som är omgiven av en stenmur.
Västanfjärds gamla begravningsplats, Västanfjärds nya kyrka

Välkommen på allmän guidning på svenska eller finska.

Välkommen på allmän guidning på svenska eller finska. Guidningen verkställs även för bara en intresserad, men ifall den sammanfaller med en kyrklig förrättning, annulleras guidningen. Frivillig avgift till församlingen.

Start vid gamla kyrkans parkering.

Det sägs om Västanfjärds gamla kyrka, skulle man vända kyrkan upp och ner, kunde man segla med den. Den åttkantiga kyrkan och kyrkogården omkring berättar om Västanfjärds förflutna sjöfararkultur. Den över 100-åriga nya kyrkan i granit har  genomgått många reparationer under sin livstid. Efter den senaste reparationen flöder naturligt ljus in genom kyrkans korfönster.

Kontakt samt tilläggsinformation www.salonoppaatkemionsaari.fi, svensk guidning 040 838 0912 eller finsk guidning 040 545 7318.

Västanfjärds kapellförsamling, Kimitoöns församling